Saeta Comunicació Saeta Comunicació

3 claus per gestionar la informació de la teva empresa

En la societat que ens ha tocat viure, la informació (i també el coneixement que es desprèn de la seva correcta utilització i gestió) s’ha convertit en principal actiu de tota empresa. Un actiu, d’altra banda, valuós, representant a nucli de tota empresa, però al qual moltes vegades no se li dóna la importància que mereix. A Saeta Comunicació pensem que la correcta gestió de la informació és un factor crític (un element core) per a l’èxit de les empreses. En aquest article et donarem, a manera d’introducció i de forma ràpida, 3 claus per gestionar la informació de la teva empresa. Són tres reflexions que creiem bàsiques perquè comencis a tenir en compte la gestió de la informació en el dia a dia de la teva empresa o projecte.

  • Centralitza. Encara que per definició la informació sempre flueix i es mou, a l’hora de gestionar-la és molt millor que ho facis de forma centralitzada mitjançant algun tipus de gestor documental. Aquest gestor documental ha de ser l’element central de tota la gestió informativa de la teva empresa, i sobre el qual haurien de treballar tots empleats, socis o companys. Aquest gestor documental, al seu torn, hauria de ser prou flexible per permetre, aquí si, un treball ubic, multiplataforma, en xarxa, … i adaptat als usos i costums de tota la teva gent. I també ho un control de versions, usuaris, etc.
  • Crea models. Una bona manera de gestionar la informació és crear uniformitat, donar sensació de conjunt a tota la informació que es crea en la teva empresa. En aquest sentit, intenta crear models en els que els teus empleats es puguin basar. Així, busca una mateixa imatge i disseny gràfic per a cada tipologia documental, posa noms als teus arxius d’una mateixa manera, usa les carpetes, etc. Tot això t’ajudarà a l’hora de tenir millor organitzada la informació, i també en la recerca i recuperació de la mateixa.
  • Uneix-te als millors. Però una bona gestió de la informació es pot quedar en tan sols un intent sense el factor més important de tots: les persones. Els professionals de la gestió de la informació són l’actiu que sempre hauria de tancar el cercle virtuós. Sense ells, res seria ni serà possible en la teva empresa. Així que et recomanem que busquis entre perfils de bibliotecaris o documentalistes perquè els incorporis al personal tècnic de la teva empresa. Segur que guanyaràs.

A Saeta Comunicació també som experts en gestió de la informació i del coneixement. Contacta amb nosaltres, i et crearem un Pla de Gestió de la Informació totalment adaptat a les necessitats de la teva empresa i del teu projecte. ¿Xerrem?

Autor: Daniel Gil Solés, Departament de Màrqueting Online i Estratègia Online de Saeta Comunicació

Comparteix :

Més Posts

Deixa un comentari

'; dynamic_sidebar('footer-widgets'); echo '
'; } ?>