Saeta Comunicació Saeta Comunicació

Comunicar en temps de crisi

La comunicació és un element clau en tota empresa. Vivim en un món interconnectat, i qui pensi que una empresa o autònom no té (ni deu ni pot) de tenir en compte una bona comunicació de la seva empresa, els seus valors, els seus productes, etc., és que no sap en quin món viu . I aquesta necessitat és més imprescindible quan hi ha una crisi. Comunicar en temps de crisi és un tema de pura supervivència del teu projecte, una cosa que has d’afrontar de cara i sense cap tipus demora. En aquest article et donarem tres claus perquè la gestió de la comunicació en aquests moments de tensió sigui el més eficient, eficaç, ràpida i senzilla per a tu; i sempre amb l’objectiu de protegir i enfortir la teva empresa.

  1. Tingues les coses previstes. I això per a per que tinguis un Pla de Comunicació fins i tot abans que neixi la teva empresa. En aquest Pla, per descomptat, has d’incloure què fer en temps de crisi. Perquè has de tenir clar que sempre, sempre, sempre passaràs per alguna crisi. Tenir-ho tot per escrit molt abans que passin les coses et pot ajudar en termes de tranquil·litat i de previsibilitat. Podràs planificar molt millor les accions a realitzar per sufocar la crisi, i a no improvisar.
  2. Sigues sincer. No amaguis els teus errors, serà pitjor. En tota crisi sempre has d’afrontar els teus errors, i assumir que t’has equivocat. Sense més. Tots som humans, i moltes vegades en la nostra vida professional i personal ens equivocarem. I no passa res. Ho has d’assumir, és millor. I explica-ho, sense embuts; i aprèn dels teus errors. Els teus clients ho entendran. Això si, no ho expliquis com un fracàs, ni tampoc adoptis un paper de màrtir.
  3. I finalment, adopta solucions. De res serveix que assumeixis els errors si després no ofereixes cap tipus de millora. Els teus clients han d’apreciar que has après alguna cosa de la crisi per la qual has passat, i que ets capaç d’oferir-mica millor. Si no ho fas, ells ho notaran, es tornaran a queixar i tindràs altres crisis.

Si encara tens dubtes, i no saps com establir un bon pla de comunicació (no només en temps de crisi) a la teva empresa, en SAETA som experts en comunicació. Contacta amb nosaltres, i us explicarem les millores fórmules perquè la teva i la teva empresa aconseguiu comunicar de la millor manera possible, i que aconseguiu arribar a quants més clients millor. Parlem?

Autor: Daniel Gil Solés, Departament de Màrketing i Estratègia Online de Saeta Comunicació

Comparteix :

Més Posts

Deixa un comentari

'; dynamic_sidebar('footer-widgets'); echo '
'; } ?>