Saeta Comunicació Saeta Comunicació

Com trobar un nínxol de mercat

Saber detectar un excel·lent nínxol de mercat és una de les claus imprescindibles per a poder tenir la millor web, o el millor blog possible. Evidentment, si abans no has detectat molt bé quin és el teu nínxol i en el qual ens volem posicionar, no podrem iniciar el nostre negoci i avançar en ell. I per descomptat, és impossible  poder detectar i encertar el teu nínxol a la primera. Així que et recomanem que triïs 5 possibles i potencials nínxols de mercat per a començar, i que de forma progressiva vagis descartant aquells en els quals detectis excessives barreres d’entrada, o aquells en què la competència ja estigui fermament consolidada i on sigui molt complicat entrar per ser un mercat excessivament saturat; per posar dos exemples d’obstacles fàcilment detectables. En aquesta procés cal aplicar certa economia i ecologia d’esforços i de recursos propis. Així, amb el temps conseguiràs quedar-te amb tan sols un nínxol de mercat, el teu. I llavors si, l’hauràs d’explotar al màxim.

El mercat, en línies generals, es divideix i es segmenta en infinits nínxols especialitzats i molt concrets, que se centren en pocs aspectes. En cada un d’ells hi ha determinats nivells de demanda i amb més o menys possibles competidors. L’ocasió de negoci es presenta quan la mida i la rentabilitat són el suficientment grans en comparació amb la relativa escassa dificultat per a competir dins del nínxol i arribar a ser el millor.

A internet, a més, existeix una enorme avantatge, i és que el mateix ecosistema permet detectar a qualsevol competidor de qualsevol nínxol de mercat, i a més d’una forma fàcil, ràpida i senzilla. I com? Doncs gràcies a la mateixa informació que generen els propis buscadors a partir de les recerques de milions d’usuaris… que al cap i a la fi és la demanda potencial i latent, a l’espera de que li resolguin les seves necessitats.

I quines són les principals eines que t’ajuden a investigar possibles nínxols de mercat? Doncs podríem començar pel Planificador de paraules clau de Google Adwords, que funciona a partir de les paraules clau que s’usen en les cerques a Google; així es pot saber si per a una determinada cerca existeix o no un volum suficient de demanda. I tot i que Google és avui dia el rei de les cerques, existeixen altres eines igual de bones, i que es poden usar com alternativa: Keyword Eye, Ubersuggest o Wordtracker poden ser eines d’anàlisi de nínxols de mercat, i que també ofereixen les màximes garanties de qualitat.

A SAETA COMUNICACIÓ som experts en marketing digital i en comunicació de marca. Si necessites assessorament per a posar en marxa el teu negoci a internet, i trobar el teu nínxol de mercat perfecte, et podem ajudar per a què tinguis les màximes garanties d’èxit. Només cal que et posis en contacte amb nosaltres. Parlem?

Autor: Daniel Gil, Departament de Màrketing i Estratègia Online de Saeta Comunicació

Comparteix :

Més Posts

Deixa un comentari

'; dynamic_sidebar('footer-widgets'); echo '
'; } ?>