Saeta Comunicació Saeta Comunicació

Rupérez: Noves accions en comunicació gràfica

Estrenem curs amb les primeres accions publicitàries per a Rupérez, programades per a aquest últim trimestre de l’any. Comencem amb una campanya al punt de venda, la botiga del carrer Màrtirs de 1640 de Tortosa. Per a aquesta, partíem de la prioritat de publicitar les cuines, entre els productes i serveis que ofereix l’empresa.

Les anteriors accions entorn les cuines Rupérez, se centraven en l’experiència de cuinar (que podeu veure en la retolació de vehicles i anuncis de premsa). Partíem doncs de la transmissió de sensacions, del concepte “cuines ben fetes i clients satisfets” i d’una frase del propi responsable dels projectes de cuina, Víctor Rupérez: “La cuina és el cor de la casa”. El resultat és una imatge fotogràfica d’una de les seves cuines, on es pot apreciar al detall la qualitat dels materials i el disseny, i transmet les sensacions positives de cuinar en un espai que ens han fet al nostre gust i a la nostra mida.

1

Per a la nova acció, en el punt de venda, el suport principal és l’aparador. El concepte doncs, havia de ser coherent amb aquest suport: els més de 10 metres de vidre dels que disposen a la Ronda Reus. Conceptualment, es van plantejar dos camins: continuar amb la idea de la cuina com a experiència, o centrar l’atenció amb la comoditat i ergonomia que aporta una cuina amb disseny personalitzat i última tecnologia. Segons les característiques del target a qui es dirigeix principalment la campanya, es va consensuar aquest últim enfocament com a base per al brainstorming.

Donant voltes entorn els avenços tècnics en el disseny de cuines, que permeten cuinar, emmagatzemar, netejar, etc. de forma més còmoda, volíem comparar les incomoditats pròpies de les cuines antiquades amb les d’última generació. Les diferències són òbvies: dels antics armaris baixos on rebuscàvem les olles apilades, als moderns calaixos que permeten trobar ràpidament qualsevol estri, agafar-lo i tornar-lo a guardar de forma fàcil i còmoda, amb la suavitat d’obertura i tancament que comporten. A partir d’aquí, de propostes en van sortir de variades. Cinc d’elles eren bastant adequades segons l’objectiu. Però quan pensàvem que amb aquest brainstorming teníem material suficient per concretar conceptualment i gràfica la campanya, i que les Muses ja podien plegar amb la feina acabada, va aparèixer per sorpresa la idea que finalment vam desenvolupar.

2

El paral·lelisme entre la coneguda imatge de l’evolució darwiniana de l’home i “l’evolució” del disseny de cuines, va ser la idea amb la que ens vam basar. Aquesta és una imatge, la de l’evolució humana, que forma fart de l’imaginari col·lectiu i que per tant afavoreix una comprensió molt ràpida del concepte. Les figures creades mostren cinc passos d’aquesta evolució (coincidint també en els cinc trams de vidre que composen l’aparador). Veiem doncs com els moviments i posicions del “cuiner” han anat evolucionant amb el disseny de la cuina: des de les incòmodes posicions dels mobles i electrodomèstics baixos fins a la total comoditat i agilitat de moviment que permeten les cuines actuals.
3

El text que acompanya la campanya, és una cita de Darwin “actualitzada” per Rupérez. La de Darwin afirma que “Els instints naturals es perden en estat domèstic”, i s’ha presentat amb una guixada per sobre, de forma que el disseny de les cuines Rupérez contradiuen aquesta màxima, ja que estan ideades per respectar al màxim possible l’ergonomia i el moviment natural a l’hora de moure’s per la cuina.
4

Les principals dificultats a l’hora de formalitzar la proposta eren la foscor i gran reflectivitat del vidre de la botiga. El color del vinil es va escollir per crear un gran contrast amb el to del vidre, i que les peces fossin ben visibles des de l’exterior. El sentit de la circulació del carrer, a més afavoreix la correcta lectura tant de la imatge com de l’eslògan. El resultat és una campanya clara i directa, amb una presentació neta que manté alhora la visibilitat de l’exposició interior.
5

Aquesta campanya coincideix amb la liquidació d’una de les cuines de l’exposició. Per a aquest fi s’ha creat una etiqueta per situar a la part on es troba la cuina, remarcant el gran descompte que se li aplica. Malgrat tractar-se d’una promoció temporal, en coincidir amb la resta de campanya, s’ha mantingut una coherència de branding, especialment de color, respecte al conjunt de la campanya.
6

Comparteix :

Més Posts

Deixa un comentari

'; dynamic_sidebar('footer-widgets'); echo '
'; } ?>