Saeta Comunicació Saeta Comunicació

15 logotips amb significats ocults

A vegades ens sorprenem de trobar detalls nous en una imatge que hem vist moltes vegades. En el cas d’algunes marques famoses, desconeixem significats que no són fàcilment visibles a primera vista.

 

1. Adidas

1
La imatge d’Adidas ha anat variant al llarg del temps, però sempre s’ha mantingut les tres línies com el tret més identificatiu de la marca. La configuració actual les presenta inclinades creant un triangle, simbolitzant una muntanya, que al seu torn representa els reptes que un esportista ha de superar.

 

2. Amazon

2
El significat principal del logotip d’Amazon es veu fàcilment: un somriure que representa la satisfacció dels clients. Però a més, fixem-nos en la ubicació: està situat entre la A i la Z, primera i última lletra de l’alfabet, cosa que dóna a entendre que l’empresa ven tots els productes imaginables.

 

3. Apple

3
El dissenyador d’aquest logo mundialment conegut, Rob Yanov, va comprar una bossa de pomes i va passar dies dibuixant-les i representant-les de diverses formes. Dins de l’experiment, una de les maneres de presentar la poma era amb un mos (en anglès “bite”), i així, per pura casualitat, va adonar-se del fet que “bite” sonava exactament igual que el terme informàtic “byte”.

 

4. Beats. 

4

Aquest productor d’equips d’àudio nord-americà, utilitza en el seu logo la lletra “b” en una forma rodona, de forma que es pot assimilar a una persona de perfil amb uns auriculars posats.

5. BMW 

5

Sovint es relaciona la part central del logo de BMW amb les aspes giratòries d’un avió, en línia amb els orígens de l’empresa de tecnologia per a aviació. Però de fet, és simplement una part de la bandera de Baviera (Alemanya) d’on l’empresa és originària.

6. Coca-Cola 

6

Com que no pot haver-hi un ranking de marques en què no aparegui el logotip de Coca-cola, destacarem que entre les lletres O i L, es pot veure clarament la bandera danesa. Es tracta d’una simple coincidència, però que la marca ha aprofitat per a les seves campanyes de màrqueting en aquest país.

7. Continental 

7

De vegades les solucions més òbvies són les que costen més de veure. És un bon exemple el logotip dels pneumàtics Continental, en el que les dues primeres lletres representen la roda d’un automòbil.

8. Evernote

8

Evernote, una aplicació per prendre notes, utilitza l’elefant com a símbol, ja que aquest animal és conegut per la seva gran memòria. Però hi ha un altre detall: l’orella de l’elefant està doblegada de forma similar al que fem quan volem marcar una pàgina d’un llibre per recordar fins on hem llegit.

9. Formula 1

9

Aquest logotip aconsegueix crear el número 1 en l’espai blanc entre la lletra F i línies vermelles, que representen la velocitat.

10. Hyundai 

10

A simple vista sembla que el logotip de la marca sud-coreana només representa la inicial del seu nom. Però en realitat representa a dues persones (el client i un representant de l’empresa) encaixant les mans.

11. LG 

11

La manera d’ubicar les inicials d’aquesta empresa en el logotip, les transformen en la cara d’una persona. Això respon a l’aspiració d’aquesta empresa d’electrònica a mantenir les relacions humanes amb els clients.

12. Pinterest

12

En aquesta popular xarxa els usuaris poden “pinejar” imatges, o el que seria el mateix, penjar imatges en taulells. És per això que es pot apreciar en la “P” la forma d’una xinxeta.

13. Toblerone

13

La coneguda marca de xocolata suïssa, amaga la silueta d’un ós en la muntanya que acompanya el seu logotip.

14. Toyota.

14

Sovint s’ha interpretat el logotip de Toyota com el cap d’un vaquer amb el seu típic barret. Però en realitat representa l’ull d’una agulla amb un fil que hi passa per l’interior. El motiu és que en el passat la companyia produïa màquines de cosir. Curiosament a més, aïllant diferents parts d’aquesta forma, s’aconsegueixen representar totes les lletres de la paraula “Toyota”.

15. Sony Vaio

15

Aquest logotip representa el pas de l’analògic al digital: Les dues primeres lletres representen una ona (analògica), i les dues últimes són similars als números 1 i 0, símbols del senyal digital.

 

Referències:

http://brightside.me/article/the-15-famous-logos-with-a-hidden-meaning-which-we-never-even-noticed-35405/

Comparteix :

Més Posts

Deixa un comentari