Saeta Comunicació Saeta Comunicació

Blauclean, procés de creació d’una marca.

imatges blauclean-01

El procés que us presentem és fruit del treball d’uns quants mesos: el disseny de naming, el disseny de la marca i el desenvolupament del branding.

Blauclean és una empresa de nova creació amb uns objectius clars, el primer és implantar-se de forma sòlida en el sector de les bugaderies especialitzades en la neteja de roba laboral i industrial. El seu impulsor va recórrer a Saeta per donar forma a aquesta idea, i l’equip va desenvolupar l’estratègia, que començava per trobar el nom més adequat per a l’empresa. 

Per a aquesta primera fase, la del naming, vam desenvolupar un procés que va donar un resultat bastant clar per donar nom a l’empresa. La sorpresa fou que aquest primer nom ja estava registrat i per tant no es podia utilitzar. Aquesta dificultat no va ser obstacle per reiniciar el procés i trobar finalment el nom més adequat per a l’empresa: Blauclean. És la combinació de dues paraules que defineixen essencialment l’empresa i el servei que realitza: la paraula “blau”, a més de relacionar-se directament amb el to de l’aigua, té reminiscències a l’ecologia, l’atribut més distintiu de l’empresa. I la paraula “clean” fa refrència a l’activitat de l’empresa: la neteja de roba de treball.

imatges blauclean-03

Per a la imatge gràfica, fent referència al cicle de rentada, es repeteix la paraula invertida. Així es pot llegir “Blauclean” d’esquerra a dreta, i donar la volta per la fila de baix tornant a l’inici. Remarquen la idea de neteja els dos colors, que es poden interpretar com la roba bruta en la part inferior, que es transforma en la roba neta de la part superior. Cal apuntar que en l’elecció del color va participar el responsable de l’empresa, que va proposar el to popularment conegut com a “blavet”, propi de la vestimenta laboral. 

El resultat és una marca creada estratègicament des del principi, des del seu nom fins a la imatge final, que reflecteix tant el servei com la filosofia de Blauclean.

imatges blauclean-02

Comparteix :

Més Posts

Leave a Reply