Saeta Comunicació Saeta Comunicació

Les 10 claus del pensament en positiu

El pensament en positiu és quelcom que hauria de marcar el nostre camí a la vida, però que dissortadament moltes vegades caiem en sentiments negatius i en el pessimisme, o no solem prestar l’atenció suficient i necessària per a canviar la nostra forma d’actuar, i així començar a pensar en positiu. El pensament en positiu té un enorme poder, i especialment té la virtut de reenfocar totes les nostres accions i també, en conseqüència, la nostra manera de viure. És sempre molt millor pensar en positiu, en qualsevol aspecte de les nostres vides, tant a nivell personal com també (clar que si) a un nivell professional. Tothom en surt beneficiat: tothom qui t’envolta, i evidentment, també tu. Cal que corregim totes les nostres males costums, que segur que en tenim, per a transformar-les en accions positives.

Les 6 claus del pensament en positiu

Cadascú és un món en si mateix, i cadascú se sap les seves coses. Però tot i això, volem aprofitar aquest article per explicar-te les 6 claus que considerem com a genèriques, que tenen un abast més global i que poden ser aplicables a qualsevol àmbit de la vida, de les relacions i també, és clar que si, de la feina i de la teva empresa. Creiem fermament que amb elles les teves probabilitats d’èxit augmenten. Són aquestes:

  1. Mai generalitzis. El món mai és un blanc o negre, o un si o no. El món està ple de colors i de matisos, i quedar-te només amb una sola carta et fa perdre visió panoràmica i objectivitat. Cal que et preguntis sempre el per què de les coses, que ho qüestionis tot, que facis crítiques constructives al món que t’envolta. Un sempre o un mai no poden ser uns bons companys de viatge. Busca sempre un punt d’equilibri.
  2. Evita sempre el pensament unilateral. És sinònim de rigidesa, de voler escoltar les opinions contràries que segur que t’enriqueixen i no voler arribar mai a cap consens. Tota forma de pensar, sempre que sigui constructiva i respectuosa, segur que et pot aportar alguna cosa. Fuig dels extrems. Això et portarà a tenir una visió del món i de la teva professió i empresa molt més rica objectiva.
  3. Celebra els èxits. Si, sempre. Celebrar de forma que es mereixen tots els nostres èxits és un exercici útil i necessari per a valorar la feina ben feta que segur que fas. Quasi bé sempre posem tota la nostra atenció en allò dolent que ens passa, i obviem allò bo que fem o ens passa. I quan no celebrem els nostres èxits els hi estem restant valor, i estem minimitzant tots els esforços que hem hagut de fer. I no és just, no creus?
  4. Aparca les suposicions. I també tota aquella informació ni contrastada ni verídica. Les suposicions quasi bé sempre no tenen cap mena de fonament, i es solen basar en percepcions personals i subjectives. I tota suposició porta sempre a malentesos que provoquen en la majoria dels casos conflictes. Així que intenta sempre preguntar el per què de les coses, i busca sempre la millor informació contrastada i fiable, provinent de fonts de primer nivell. Preguntar és sempre el millor remei contra les suposicions.
  5. No et facis mai la víctima. Sigues totalment responsable dels teus actes i de les teves accions. Fer-te la víctima és la sortida tòxica, fàcil, còmoda i ràpida davant de tots els nostres problemes. I és que la victimització per norma és totalment perjudicial per als nostres interessos, i denota un grau molt elevat d’irresponsabilitat. Cal que assumim clara i obertament tots els notres fracassos i errors, i plantejar-los sempre com un aprenentatge.
  6. Les etiquetes són sempre injustes. I ho són tant per a tu com per als altres. Ningú es mereix cap etiqueta de forma permanent per alguna cosa que va fer. Tothom s’equivoca, fins i tot tu, i no és just etiquetar de per vida per algún error. Tots som polièdrics, i tota etiqueta té sempre només una cara, que moltes vegades, no és ni la més fiable ni la més correcta.

I bé, com sempre t’animem a la participació. Què en penses de l’article? Practiques el pensament en positiu? Ho fas tant a la teva vida personal com a la teva vida professional? I a la teva empresa, sou positius? Com ho fas, per a ser positiu? Quina metodologia segueixes? Tens algun punt de vista més que vulguis afegir? Ja saps que ens agradarà molt que comparteixis amb nosaltres els teus punts de vista i les teves opinions.

Comparteix :

Més Posts

Leave a Reply