Saeta Comunicació Saeta Comunicació

Catàleg de Nadal i de Reis de Gasco, una campanya 360º

Entenem que una campanya publicitària és un pla de publicitat que té per resultat una sèrie d’anuncis, diferents però relacionats entre sí, que apareixen en diversos mitjans durant un període determinat. Així dons es tracta d’un pla a curt termini, però que cal dissenyar de forma estratègica per aconseguir uns objectius. Avui volem visibilitzar el procés d’elaboració d’una campanya a partir d’un exemple que podeu trobar aquests dies al carrer: la campanya de llançament del catàleg de Nadal i de Reis de Gasco Joguines.

GASCO 0

EL BRIEFING

Treballar amb un client regularment suposa moltes avantatges, tant per al client com per a l’agència, ja que tots dos es beneficien de la mútua coneixença. El client es beneficia del previ coneixement per part de l’estudi de la marca i de tots els valors que van lligats a ella, i per a l’agència és molt positiu que el client conegui la metodologia de treball i aporti informació precisa, els inputs necessaris per començar a treballar.

En el cas de Gasco es dóna aquesta circumstància, i per tant el desenvolupament de les diferents campanyes que portem a terme al cap de l’any són un exemple de bona comunicació, coordinació, i perquè no dir-ho, d’estalvi d’un bé molt preuat que es diu temps. Començant pel briefing, l’equip de Gasco ens aporta un document de treball amb tota la informació que necessitem per posar en marxa el mecanisme de la creativitat: La definició dels objectius, un anàlisi DAFO específic per a la campanya, la descripció del públic i l’àmbit geogràfic, i entre d’altres informacions d’utilitat, els mitjans i suports proposats per a la difusió, sobre els que també donem suport i assessorament per ser on intervenim més directament.

LES PROPOSTES

Amb tota aquesta informació, en el brainstorming apareixen diferents idees i propostes per representar-les. Un dels reptes és aconseguir idees noves, ja que el fet de treballar durant un llarg període de temps amb un client, comporta descartar algunes idees que serien positives per a la campanya, però que s’assemblen en algun aspecte a idees ja desenvolupades en accions anteriors. En el brainstorming poden arribar a sortir idees molt variades, però amb un branding desenvolupat de forma sòlida, tenim un coixí que ens permet fer algun salt una mica arriscat, sense perdre de vista en cap moment la identitat de la marca.

En aquest cas finalment, entre diferents propostes, la imatge que es va considerar més adequada per representar l’eslògan “i tu… què demanes?” va ser una de les més senzilles: una pluja d’estels “personalitzada” en un cel del blau corporatiu.

GASCO1

EL DISSENY

Un cop escollida la proposta, la fase de proves es va realitzar amb l’objectiu d’aconseguir un seguit de sensacions, relacionades òbviament amb la temàtica nadalenca, però sobretot amb la intenció de representar un intangible, una emoció: la il·lusió. La dels nens i nenes que esperen els regals, i la dels pares i mares que desitgen veure la cara que posen en obrir-los. Per altra banda, havíem de tenir en compte la varietat de formats als que hauríem d’adaptar-la, per tant havíem de crear una combinació d’elements dinàmica i flexible.

A través de diferents efectes i sobretot fent un exercici de composició, vam aconseguir una imatge que, donant molt protagonisme a l’eslògan, l’embolcallava de l’ambient que buscàvem pel fort contrast entre el to del fons i la lluminositat dels estels, suavitzat pels efectes degradats. Vam intentar aconseguir la justa mesura entre la calma de la nit i el moviment del ritme ascendent de les estrelles.

I finalment teníem diferents elements en una imatge suficientment mal·leables per adaptar-se a diferents formats.

GASCO2

LA CAMPANYA AL CARRER

El resultat d’aquest procés el podeu trobar aquests dies en publicitat exterior i online: Tanques publicitàries, mupis, peces per a les botigues Gasco, a la botiga online, a les xarxes socials… Com és lògic, la de Nadal és la campanya forta de Gasco Joguines, així que encara estan per arribar més peces, i algunes sorpreses que anireu descobrint. Tal com apuntàvem al principi, malgrat tenir una durada limitada, en aquest tram de la campanya ja hem aconseguit una àmplia visibilitat.

 

 

Comparteix :

Més Posts

Deja una respuesta