Saeta Comunicació Saeta Comunicació

Les set claus imprescindibles per a promocionar la teva empresa

Les empreses s’enfronten sempre, ja des dels seus començaments, a molts reptes i incerteses. La principal, i la que pot marcar de manera definitiva la supervivència del teu projecte empresarial, és saber promocionar la teva empresa de la millor manera possible, segmentar correctament i saber perfectament a qui t’has de dirigit, captar la seva atenció, i convertir-los finalment en clients.

Tot això, que fa uns anys hauria tingut un cost econòmic molt alt, avui en dia i gràcies a les tecnologies digitals, es pot realitzar a cost zero des de pràcticament els seus inicis. D’aquesta forma, tenir èxit amb la teva empresa i aconseguir posicionar-te correctament en el teu nínxol de mercat no depèn tan sols (o de manera exclusiva) de les característiques i de les qualitats de la teva empresa (que també), i si depèn més de tenir sempre present una estratègia clara i ben definida de comunicació i de màrqueting digital, tot aprofitant els potencials d’internet i de les eines 2.0. Totes aquestes avantatges permeten una aproximació molt més immediata i propera al client final, al mateix temps que s’aconsegueix un feedback automàtic i molt valuós. Tot plegat ajuda a una millora continua i permanent de la qualitat de tots els productes i serveis de la teva empresa; una qualitat que de ben segur agrairan els teus clients.

Les set claus per a promocionar la teva empresa

A continuació us presentem les set claus que supervivència i que senyalen el camí per aconseguir el reconeixement en els negocis:

  1. En primer lloc, cal que sempre tinguis clara la teva estrategia. Evidentment, sempre caldrà que aquesta sigui el suficientment flexible per adaptar-la a unes circumstància canviants i variables, però sempre haurà de respondre a una pregunta concreta: A qui li pot interessar el que jo faig o ofereixo? I per descomptat, no intentis arribar al gran públic des del primer moment, perquè llavors estaras condemnat al fracàs. Centrat en la qualitat dels teus primers clients o usuaris, i no tant en la quantitat.
  2. En segon lloc, quelcom que és absolutament bàsic: desenvolupa un excel·lent i completa identitat digital, mitjançant algun dels canals existents avui en dia: un blog, Twitter, Google+, Linkedin, YouTube… I centrat en ensenyar al detall qui ets, què fas, com ho fas, etc. I sempre intenta explicar-te mitjançant un relat, una història…
  3. La tercera clau passa inevitablement per les xarxes socials, tot i que hauras d’escollir les que més i de la millor forma et resolguin les teves necessitats, i que més s’adaptin a la filosofia de la teva empresa. I tingues present que ja hauries de comptar amb les xarxes socials de segona generació: les verticals, les sectorials i les que es centren en un públic concret.
  4. El quart factor a tenir present és aconseguir un bon posicionament SEO als buscadors: vaja, que cal aconseguir aparèixer a la primera pàgina de Google, ja des d’un bon començament. Si no saps com fer-ho, a Saeta ho podem fer per tu.
  5. Cuida també la teva relació amb els mitjans de comunicació tradicionals. Encara que hagin perdut cert protagonisme, encara segueixen sent grans agents de difusió de notícies. Tingues present sempre una política de comunicació offline consistent, amb enviaments periòdics i sistemàtics de notes de premsa.
  6. En sisè lloc, envolta’t d’una densa i completa xarxa formada pels millors influenciadors, i dels més reconeguts experts en el teu camp i en la teva comunitat i àrea geogràfica més propera. Això et donarà un valor immens al teu negoci.
  7. I finalment, en setè lloc, genera publicitat, molta publicitat, de tota mena, en qualsevol format i per a tot tipus de circumstàncies i moments. Mai saps on podràs trobar possibles clients.

Com sempre, per acabar els nostres articles, t’animem a la participació. Quines accions has portat a terme per a promocionar la teva empresa? Com han anat? Han tingut èxit? Ens agradarà que les comparteixis als comentaris o a les nostres xarxes socials. I a Saeta et podem ajudar a obtenir una major visibilitat de la teva empresa. Et podem ajudar, i et volem ajudar.

Comparteix :

Més Posts

Deja una respuesta