Saeta Comunicació Saeta Comunicació

TdeTaxi: Un cas d’èxit en comunicació global

 

TdeTaxi o com començar amb bon peu en l’àmbit de la comunicació

L’equip de TdeTaxi, format per més de 100 taxistes, comprèn des de la seva creació les necessitats comunicatives per ubicar-se comercialment com l’empresa de referència en el seu àmbit, i gràcies a aquesta consciència, avui en dia disposen d’una imatge consolidada, compactada i coherent que els converteix en un exemple d’identitat corporativa correctament aplicada.

Qualsevol usuari pot reconèixer el branding de l’empresa, les tipografies, color i formes (l’escaquer) en totes les peces de comunicació: parades de taxi, retolació dels vehicles, peces offline, comunicació online… i per suposat en les campanyes publicitàries.

A més dels elements gràfics, cal destacar també l’èxit no només del naming sinó del text secundari. L’eslògan ha afavorit la retentiva d’un dels punts que diferencia aquesta empresa: la ubicació i identificació amb les Terres de l’Ebre. “TdeTaxi. Els taxis de les Terres de l’Ebre”.

 

Consolidació de la marca: estratègia, planificació i regularitat

Algunes de les claus per a una comunicació global efectiva són l’estratègia i la planificació a llarg termini de les accions publicitàries anuals, com també la coherència gràfica i en general “d’estil” publicitari que l’empresa transmet en totes les accions que intervenen en la seva imatge pública. En identitat corporativa, l’establiment de la guia d’identitat visual o manual corporatiu hauria de ser el principi, no el final. Per aquest motiu, un cop establides les bases de comunicació cal posar molta cura en la seva aplicació i pensar sempre que “el temps juga a favor”, és a dir, una publicitat planificada, constant i coherent és la millor aliada en la consolidació de la marca.

tdetaxi_bloc2

En el cas de TdeTaxi, la principal necessitat és que qualsevol usuari potencial tingui a mà el telèfon dels taxistes “en tot moment”. Són moltes les situacions en què es pot necessitar aquest servei: quan no es disposa de vehicle propi, per desplaçaments en grup, per visites mèdiques o convalescències, per haver de traslladar-se a un lloc amb dificultats d’aparcament, o simplement, per comoditat. Per aquest motiu es programen anuncis la informació bàsica, amb una periodicitat molt regular. El target de TdeTaxi és universal, ja que com apuntàvem, qualsevol persona el pot precisar en determinat moment, per tant aquesta publicitat regular apareix en els mitjans més populars i d’abast general. És destacable la importància de la web com a eina per aconseguir ràpidament la informació de contacte, així com les tarifes, rutes turístiques, i altres informacions rellevants sobre el servei.

anuncilebre

 

Les campanyes: Visibilitat en el moment decisiu

A més d’aquesta comunicació periòdica, cal analitzar les necessitats del client potencial per reforçar l’accessibilitat al servei en moments clau. Les campanyes són l’eina per recordar a l’usuari que té aquest servei disponible, en el moment en que més el pot necessitar. En el cas de TdeTaxi s’han establit dues campanyes fixes anuals.

La primera es porta a terme entorn les vacances de Nadal. En primer lloc, els dies previs a les festes moltes treballadors participen en els sopars d’empresa. En aquest cas, l’avantatja de tenir present el servei de taxi és òbvia: no cal preocupar-se per veure perquè un altre conduirà per nosaltres, i es pot compartir el servei amb diverses persones, per tant el cost econòmic és totalment accessible.

La campanya s’allarga durant els dies de festes pròpiament, per motius similars: potenciant la comoditat que suposa el taxi en uns dies de dinars i sopars familiars, i celebracions diverses.

tdetaxi_bloc4

La segona es realitza a l’estiu, en època de vacances. Els usuaris, tant els habitants de les Terres de l’Ebre com els visitants viatgen (anades i tornades a estacions i aeroports, carregant maletes, amb presses, amb preocupació per l’aparcament, etc), per tant la publicitat d’aquesta època ha d’afavorir la comoditat que suposa poder traslladar-se en taxi. Per altra banda, aquesta campanya posa èmfasi en què els taxistes de TdeTaxi són autòctons, de forma que les rutes en taxi esdevenen una alternativa interessant d’oci pel territori, ja que són grans coneixedors del que ofereixen aquestes comarques.

 

Un exemple: Campanya d’estiu 2015

En el plantejament de la campanya d’estiu d’aquest any les premisses a comunicar han estat les que comentàvem: la tranquil·litat de desplaçar-se en taxi evitant preocupacions i incomoditats. A més, tractant-se d’un estiu especialment calorós, calia incloure aquest punt. Com haureu pogut apreciar, les imatges de les campanyes de TdeTaxi es realitzen sempre en indrets de les Terres de l’Ebre: en altres campanyes es situaven al Port, al Delta, etc. Aquest estiu l’Ebre ha estat el protagonista.

En tractar-se d’una campanya que comprèn premsa gràfica i ràdio, els copys es van realitzar en els dos formats:

ANUNCI PREMSA:

Aquest estiu, jo viatjo en taxi

Per arribar a la meva destinació sense sobresalts ni tensions, sense preocupar-me per l’aparcament, sense carregar trastos ni passar calor.

Perquè algú que coneix bé la seva terra em guiï als llocs més bonics i interessants.

Per gaudir del paisatge… i de cada moment de les meves vacances.

FALCA RADIOFÒNICA TDETAXI

Aquest estiu, jo viatjo en taxi.

Perquè amb TDETAXI, puc gaudir de cada moment de les meves vacances, sense passar calor ni preocupar-me per l’aparcament. Perquè un xofer autòcton em porta als racons més interessants de les Terres de l’Ebre.

Aquest estiu, jo viatjo en taxi.

I tu?

Informa-te’n al 902 24 24 00, al web tdetaxi.com o segueix-nos a Facebook.

tdetaxi_bloc5

Gràficament, i en relació amb el factor calor, es va buscar una imatge fresca i relaxant. La sessió fotogràfica, a càrrec d’Òscar Lanau, es va realitzar a partir d’un plantejament de composició en què aparegués en primer terme el taxi amb el paisatge de ribera omplint la resta de la imatge. La porta oberta del taxi, representa que el client ha baixat per gaudir de la tranquil·litat de l’espai. Un dels punts més destacables de les imatges d’aquesta sessió és, òbviament, la riquesa de color. Tota la gamma de blaus i verds del paisatge ebrenc transmeten sensacions estiuenques, relaxants i, tal com buscàvem, fresques. El contrast amb el blanc del taxi potencien aquestes sensacions, alhora que permet un joc d’associació dels colors del riu amb el logotip de TdeTaxi retolat a la porta. I per acabar-ho de lligar, el contrast del color de la samarreta i la posició de la model. Tot plegat conforma la imatge buscada, que representa de forma molt clara l’essència de la campanya.

tdetaxi_bloc6

En resum, la campanya d’estiu d’aquest 2015 és molt bon exemple de treball en equip: estratègia, copys i disseny, amb una bona sessió fotogràfica i amb tota la confiança i col·laboració per part de TdeTaxi.

Comparteix :

Més Posts

Deja una respuesta