Saeta Comunicació Saeta Comunicació

Tenir èxit a internet en 7 passos (1) : busca una necessitat, o diverses

Iniciem amb aquest una sèrie de 7 articles amb un fil conductor: com tenir èxit a internet. Com amb tot en la vida, tant personal com professional, no hi ha en absolut una metedologia estàndard i d’èxit segur per aconseguir tenir èxit (i de passada guanyar diners) amb una web o un blog. Cada persona, cada empresa, és un món, i el món està ple de persones i empreses diferents, amb experiències i vivències diferents, i amb formes d’enfrontar-se als reptes i a la vida també diferents. D’altra banda, això és bo i és totalment necessari de què sigui així. A tot el món no li val una metodologia estandard, i ni és aquest el propòsit d’aquesta sèrie d’articles. Les fòrmules miraculoses quasi sempre porten al fracàs i sempre solen ser una gran mentida. El que si que et podem donar és una possible aproximació, tot seguint una sèrie de passes lògiques i basades en la nostra pròpia experiència professional, amb sinceritat i transparència, fruit de tots els anys que portem impulsant negocis a la xarxa, per a què siguis capaç de projectar i definir un blog amb la suficient capacitat per generar uns ingressos mínimament acceptables.

Comencem aquesta sèrie amb el primer dels passos que us proposem.

1. Busca una necessitat… o moltes!

Estem segurs que hi ha un tema del qual encara ningú ha parlat mai, ni ha escrit ni ha opinat… i que sens dubte es pot convertir en una potencial necessitat real per a milers de milions de persones. Necessites, està clar, que aquest nou segment de mercat tingui el potencial de demanda suficient, que faci que les visites a la teva pàgina es converteixin en ingressos per a tu. Si no és així, per molt que ho intentis mai aconseguiràs absolutament res. Hauràs de saber molt bé què és i quin és el teu segment de mercat concret i específic, i t’haurpas de saber posicionar també en la llarga cua. Això és clau. Arribar a ser un dels pocs gurús que tenen milions d’ingressos és francament molt poc probable. I a més a més, això et consumirà molts esforços inútils que segurament podries dedicar a uns altres assumptes molt més productius.

Però per contra, ser el millor en el teu segment de mercat en la llarga cua és quelcom al que si que pots aspirar i, amb esforç, dedicació i constància, aconseguir. I sens dubte, és quelcom per al que segurament estiguis molt més capacitat, format i preparat: creiem que tu ets un expert en la teva matèria. Així doncs, detecta on hi ha una necessitat concreta (o moltes necessitats!), i intenta ser el millor aquí. Aquesta és, sens dubte, una de les claus de l’èxit. Posicionar-te bé en la llarga cua farà que augmenti el teu èxit, i en conseqüència, els teus ingressos.

I tu, com t’has posicionat a la xarxa? Has resolt necessitats? Si no ho tens clar, a Saeta Comunicació et podem ajudar a tenir èxit a internet.

En la següent entrega parlarem de la viabilitat i el potencial de cada necessitat. T’hi esperem.

Autor: Daniel Gil, Departament de Màrqueting i Estratègia Online de Saeta Comunicació

Comparteix :

Més Posts

Deja una respuesta